dilluns, 23 de febrer del 2009

Convocatòria d'assemblea per la Cultura Popular del Foc.

La Federació de Dimonis i Diables del País Valencià, FDDPV, des de fa un any està treballant el tema de la directiva europea de la pirotècnia.
Des d'aleshores hem mantingut diverses reunions amb la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, l'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, la Confederació d'Agrupacions de Cultura Tradicional Catalana i juntament amb aquestes i la Federació de Dimonis, Diables i Bèsties de Foc de les Illes Balears vam coordinar els actes reivindicatius que es van celebrar passat 7 de febrer a Castelló, Mallorca i Berga.
També ens estem reunint amb la FVAAC, Federació Valenciana d'Associacions d'Amics del Coet i passat dia 17/02/09, ens vam reunir amb la Conselleria de Governació de la Generalitat Valenciana.
Formem part de la comissió tècnica que ha d'elaborar l'informe que el Govern Valencià presentarà al Govern Espanyol com a proposta per tal de mantenir les nostres festes populars amb foc garantitzant la seguretat.
La FDDPV considera que aquesta qüestió afecta a totes les colles de dimonis del país i ens agradaria que diguéreu la vostra opinió i si és possible continuar organitzant actes reivindicatius tots junts.
És per això que vos convoquem a la reunió que celebrarem proper 28 de febrer de 2009 a Sagunt, a les 10'30 hores. A partir de les 9'30 hores es donaràn les acreditacions als membres de les associacions que participen a l'Assemblea.
L'ordre del dia serà el següent:

1) Informació de les reunions mantingudes amb altres federacions i polítics.
2) Antecedents històrics dels correfocs.
3) Mesures de seguretat.
4) Obligacions de les colles i de l'organitzador de l'espectacle ja siga ajuntament o comissió festera.
5) Paper de la Federació per fer la tasca d'interlocutor davant l'administració.

El lloc de la reunió és el Centre Cívic del Port de Sagunt, marcat al mapa adjunt. Avgda dr Fleming


Podeu llegir més informació relacionada a:
http://www.dimonispv.cat
http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2009021800_19_557143__Comunitat-Valenciana-Generalitat-solicitara-Gobierno-preservacion-cultura-fuego
http://www.lasprovincias.es/valencia/20090217/local/valenciana/consell-varios-colectivos-plasmaran-200902171403.html

Salut i Foc